Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Από την Κ.Ε.Δ /Ε.Π.Ο. ανακοινώνεται ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές που θα συμμετάσχουν στο ετήσιο σεμινάριο προεπιλογής 2010-2011 οφείλουν να προσκομίσουν τις παρακάτω ιατρικές εξετάσεις:
1) Διαιτητές-βοηθοί διαιτητές Super League, διαιτητές-βοηθοί διαιτητές 2ης κατηγορίας και διαιτητές 3ης κατηγορίας: ακτινογραφία θώρακος-τηλεκαρδίας, πρόσφατο τεστ κοπώσεως και υπέρηχο καρδιάς από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις.
2) Διαιτητές και υποψήφιοι διαιτητές 4ης κατηγορίας, βοηθοί και υποψήφιοι βοηθοί 3ης κατηγορίας: ακτινογραφία θώρακος-τηλεκαρδίας, καρδιογράφημα από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις και οφθαλμολογική εξέταση μόνο από δημόσιο νοσοκομείο με τη σχετική γνωμάτευση.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΟ Σ.Δ.Π. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Ντάβελας Απόστολος Πρόεδρος

Ταταρίδης Λάζαρος Α΄ Αντιπρόεδρος

Βουρνέλης Νικόλαος Β΄ Αντιπρόεδρος

Τζίκας Ιωάννης Γενικός Γραμματεύς

Διαμαντόπουλος Λουκάς Ταμίας

Κωστούδης Χαράλαμπος Έφορος Δημ. Σχέσεων και Τύπου

Πετρόπουλος Περίανδρος Έφορος σχολών

Μπαλιόζογλου Γεώργιος Έφορος λέσχης

Νικολαϊδης Χαράλαμπος Μέλος


Το Δ.Σ. Σ.Δ.Π.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ εύχεται στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Δ.Π.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλή δύναμη και πολύ κουράγιο για το καλό της Ελληνικής Διαιτησίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Από τον Σ.Δ.Π. Φθιώτιδας γίνεται γνωστό ότι, σύμφωνα και μ’ ανακοίνωση της ΕΔ/ΕΠΣΦ, οι εκπαιδευτές διαιτησίας καθώς και όλοι οι αξιολογημένοι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές διαιτησίας Super League, Β΄και Γ΄ Εθνικής οφείλουν το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 ν’ αποστείλουν με συστημένη επιστολή τη γνωστή δήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τόσο στον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121 115 10 Αθήνα) όσο και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Λεωφ. Κηφισίας 7 115 23 Αμπελόκηποι Αθήνα). Στη συνέχεια τις αποδείξεις του ταχυδρομείου καλούνται οι διαιτητές να τις αποστείλουν με FAX στη ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Έντυπο της δήλωσης του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ υπάρχει στη Γραμματεία του Συνδέσμου.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 6
35100 ΛΑΜΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμία 14-06-2010

Συνάδελφοι,

1. Όσοι έχετε email να το δηλώσετε στον Γενικό Γραμματέα η να το στείλετε στην διεύθυνση sdplam@otenet.gr .
2. Επίσης όσοι έχετε αλλάξει αριθμό στα τηλέφωνά σας, να το δηλώσετε στην Γραμματεία του Συνδέμου για να εκτυπωθούν οι νέες καταστάσεις.
3. Η προθεσμία για την αποστολή του πόθεν έσχες απο τους αξιολογημένους ,Διαιτητές, παρατηρητές και εκαιδευτές, λήγει στις 30 Ιουνίου 2010.
4. Ο Σύνδεμος απο 15-6-2010 θα είναι ανοικτός κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.
Για οποιαδήποτε πληροφορία θα επικοινωνείτε με τον Γ.Γ. κ. Αθανάσιο Παπακώστα στο 6974 934800 , τον Πρόεδρο κ . Ιωάννη Σπυρόπουλο στο 6932 545493 η τον Α' Αντιπρόεδρο κ . Ευάγγελο Πολυχρονάκη στο 6945 429789


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ

Ανακοίνωση ΚΕΔ/ΕΠΟ (14/6/2010)

tΑπό την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές όλων των Εθνικών κατηγοριών (αξιολογημένοι 2009-2010), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο περιόδου 2010-2011, υποχρεούνται να υποβάλλουν το αργότερο έως τις 26/06/2010 σχετική αίτηση στο fax 2109359666.

Οι διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές Super League και εκπαιδευτές Α’ κατηγορίας μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις από τις 14 έως τις 16.6.10, οι διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές Β΄ Εθνικής και εκπαιδευτές Β’ κατηγορίας από τις 17 έως τις 19.6.10, οι διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές Γ΄ Εθνικής και εκπαιδευτές Γ’ κατηγορίας από τις 20 έως τις 22.6.10 και οι διαιτητές, παρατηρητές Δ΄ Εθνικής από τις 23 έως τις 26.6.10.


Τέλος, οι υποψήφιοι διαιτητές Δ΄ Εθνικής και βοηθοί διαιτητές Γ΄ Εθνικής, καθώς επίσης οι παρατηρητές-εκπαιδευτές που δεν ανήκουν σε καμία κατηγορία από τις 28.6 έως τις 2.7.10.

Σημειώνεται ότι η αίτηση των παρατηρητών-εκπαιδευτών θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχο παράβολο των εκατό (100 €) ευρώ για τις κατηγορίες Super League, 2η-3η και πενήντα (50 €) ευρώ για την 4η κατηγορία.

Η κατάθεση του αντίτιμου θα γίνεται στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΠΟ:
Τράπεζα Πειραιώς: 508 202 1 583 531
ALPHA BANK: 99 300 200 2000 – 209

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν και όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο περιόδου 2009-2010 και απέτυχαν σε γραπτές ή αγωνιστικές δοκιμασίες.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ -ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ.

Μέχρι τις 30/6/2010 θα πρέπει να υποβάλλουν, και φέτος, την δήλωση Πόθεν Έσχες όλοι οι αξιολογημένοι Διαιτητές - Βοηθοί - Παρατηρητές της Super League, Β' και Γ' Εθνικής.


Η διαφοροποίηση φέτος έγκειται ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση και οι Εκπαιδευτές. Η δήλωση αποστέλλεται ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στους αρμόδιους φορείς.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

08-06-2010
Η ΕΠΟ εδωσε στη δημοσιότητα τις τροποποιήσεις που εκανε το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο που συνεδρίασε στη Ζυρίχη, την 6η Μαρτίου και ειδικά την 18η Μαΐου 2010 .Στις δυο αυτες συνεδριάσεις επικυρώθηκαν οι παρακάτω τροποποιήσεις, οι οποίες σηµειώνονται ακολούθως, µε έντονο χρώµα και υπογράµµιση. Οι παρακάτω τροποποιήσεις έχουν ισχύ από την 1η Ιουνίου 2010 και συνεπώς θα εφαρµοσθούν και στο Παγκόσµιο Κύπελλο FIFA 2010,στην Νότια Αφρική.


1) Κανόνας 1- Αγωνιστικός χώρος

Τέρµατα


Οι κάθετες και η οριζόντια δοκός πρέπει να είναι κατασκευασµένες από ξύλο, µέταλλο ή άλλο εγκεκριµένο υλικό. Πρέπει να έχουν σχήµα τετράγωνο, ορθογώνιο, κυκλικό ή ελλειπτικό και δεν πρέπει να είναι επικίνδυνα για τους
παίκτες.

Αιτιολογία:
Η τροποποίηση αυτή έγινε και υπό την έννοια της διευκρίνησης, προκειµένου να προσδιορίσει συγκεκριµένα ότι άλλο σχήµα, εκτός αυτών, που αναφέρονται στο κείµενο, δεν επιτρέπεται να έχουν τα δοκάρια του
τέρµατος.


2) Κανόνας 5 – Ο ∆ιαιτητής

Ερµηνεία των κανόνων του παιχνιδιού και οδηγίες προς ∆ιαιτητές

Τραυµατίες παίκτες

Σύµφωνα µε τον κανόνα, παίκτες οι οποίοι είναι τραυµατίες δεν επιτρέπεται να λαµβάνουν ιατρική φροντίδα εντός, αλλά εκτός του αγωνιστικού χώρου και θα πρέπει να εξέρχονται αυτού, µε ασφάλεια. Εξαιρέσεις σε αυτή την αρχή των κανόνων είναι όταν :

* ο τερµατοφύλακας έχει τραυµατισθεί, ή,

* ο τερµατοφύλακας και ένας τακτικός παίκτης έχουν τραυµατισθεί και χρειάζονται άµεσης προσοχής, ή , παίκτες, της ίδιας οµάδας, έχουν συγκρουσθεί και χρειάζονται άµεσης προσοχής, ή , ένας σοβαρός τραυµατισµός έχει συµβεί π.χ. γύρισµα γλώσσας,

* διάσειση, σπασµένο πόδι κ.λ.π.

Αιτιολογία: Θεωρήθηκε άδικο το γεγονός, όταν παίκτες της ίδιας οµάδας, που συγκρούονται , να απαιτείται να εξέλθουν του αγωνιστικού χώρου για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα και να αφήνουν την οµάδα τους να µειονεκτεί αριθµητικά.


3) Κανόνας 5 – Ο ∆ιαιτητής

Ερµηνεία των κανόνων του παιχνιδιού και οδηγίες προς ∆ιαιτητές

Τραυµατίες παίκτες
Προσθήκη στο 4ο σηµείο :

• Οι τραυµατιοφορείς θα πρέπει µόνο να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, µε φορείο και µετά από το σήµα του διαιτητή.

Αιτιολογία: Η υποχρεωτική είσοδος των τραυµατιοφορέων στον αγωνιστικό χώρο, για όλους τους τραυµατισµούς όπου ένας γιατρός καλείτο, συχνά προκαλούσε άσκοπη αναστάτωση στο παιχνίδι.

4) Κανόνας 14 – Εκτέλεση πέναλτι.


Η προσποίηση στην πορεία προς την εκτέλεση ενός πέναλτι, για να παραπλανηθούν οι αντίπαλοι, επιτρέπεται ως µέρος του παιχνιδιού. Ωστόσο το να προσποιηθεί ότι κλωτσά τη µπάλα, όταν ο παίκτης έχει
ολοκληρώσει τη πορεία του, θεωρείται παράβαση του κανόνα 14 και ενέργεια αντιαθλητικής συµπεριφοράς για την οποία ο παίκτης πρέπει να παρατηρηθεί (µε κίτρινη κάρτα).

Αιτιολογία :
Παρατηρώντας την αυξανόµενη τάση παικτών, να προσποιούνται σε εκτέλεση πέναλτι ,για να ξεγελάσουν τον τερµατοφύλακα, είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί, τι επιτρέπεται και ποια απόφαση πρέπει να πάρει ο διαιτητής σε περίπτωση παράβασης.

∆ιευκρίνιση - Υπενθύµιση : Σύµφωνα µε τον Κανόνα 14,όταν µία παράβαση πραγµατοποιείται από τον εκτελούντα ενός πέναλτι, µετά το σινιάλο του διαιτητή και προτού η µπάλα τεθεί στο παιχνίδι, τότε ο διαιτητής αφήνει το
παιχνίδι να εξελιχθεί και σε περίπτωση που επιτευχθεί τέρµα, η εκτέλεση πέναλτι επαναλαµβάνεται, ενώ αν δεν επιτευχθεί, τότε ο αγώνας επαναρχίζει µε έµµεσο ελεύθερο λάκτισµα υπέρ της αµυνόµενης οµάδος, από το σηµείο
που έγινε η παράβαση.


5) Καθήκοντα τετάρτου διαιτητή.

Προσθήκη στο 7ο σηµείο :


• Βοηθά το διαιτητή στον έλεγχο του αγώνα σύµφωνα µε τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο διαιτητής, ωστόσο, διατηρεί την εξουσία ν' αποφασίζει για όλα τα γεγονότα που σχετίζονται µε τον αγώνα.

Αιτιολογία: Η τροποποίηση αυτή επεκτείνει τα καθήκοντα του Τέταρτου, µε σκοπό να βοηθά τον διαιτητή ανά πάσα στιγµή και δεν τον περιορίζει σε συγκεκριµένα καθήκοντα, όπως αυτά αναφέρονταν προηγουµένως.


Επιπλέον αποφάσεις του ∆ιεθνούς Ποδοσφαιρικού Συµβουλίου (IFAB) :


• Κανόνας 1 – Αγωνιστικός χώρος

Ερµηνεία των Κανόνων Παιχνιδιού και οδηγίες προς ∆ιαιτητές.

Λογότυπα και εµβλήµατα

Το ∆ΠΣ υπενθυµίζει, ότι απαγορεύεται η αναπαραγωγή, επί του αγωνιστικού χώρου, των διχτύων του τέρµατος και των περιοχών που τα εσωκλείουν, των τερµάτων, των κονταριών και των
σηµαιών τους, πραγµατικών είτε εικονικών, αντιπροσωπευτικών του είδους λογοτύπων ή εµβληµάτων της FIFA, συνοµοσπονδιών, οµοσπονδιών µελών της, ενώσεων ή κατηγοριών οµάδων (λίγκες), σωµατείων είτε
άλλων µερών κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ιδιαίτερη έµφαση δόθηκε στο γεγονός τέτοια λογότυπα δεν θα δύναται να αναπαραχθούν στα σηµαιάκια των «κόρνερ».

• Τεχνολογία επί της γραµµής τέρµατος
(συνέχεια των συζητήσεων της 122ης Ετήσιας Γενικής Συνεδρίασης)

Η χρήση της τεχνολογίας επί της γραµµής τέρµατος η εν γένει τεχνολογία στο παιχνίδι, απορρίφθηκε µε απόφαση της πλειοψηφίας.

• Επίσηµη γλώσσα των Κανόνων του Παιχνιδιού.

Επιβεβαιώθηκε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απόκλισης µεταξύ µεταφράσεων των Κανόνων του Παιχνιδιού, το Αγγλικό κείµενο είναι το επίσηµο.

• Επιπλέον οδηγίες προς ∆ιαιτητές αγώνων.

Έχει σηµειωθεί ότι κάποιες Οµοσπονδίες και Συνοµοσπονδίες εκδίδουν µονοµερώς, τις δικές τους οδηγίες και συστάσεις προς τους διαιτητές εντός των ορίων τους, σχετικά µε την εφαρµογή των Κανόνων του Παιχνιδιού, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες διαφορετικών ερµηνειών σε όλο τον κόσµο. Θα θέλαµε να υπενθυµίσουµε ότι το ∆ιεθνές Ποδοσφαιρικό Συµβούλιο ( είτε η FIFA εκ µέρους του), έχουν την αποκλειστικότητα να δηµοσιοποιούν τέτοιες επιπλέον οδηγίες σχετικά µε τους Κανόνες του Παιχνιδιού, έτσι ώστε να διασφαλίζουν την ενιαία εφαρµογή των, παγκοσµίως.